Izdelava mandale po naročilu

Vsaka mandala je sestavljena iz preje (bombaž, akril – vsebnost posamezne je odvisno od izbire preje) in kovinskega obroča. Je kvačkana in delo je nakvačkano na kovinski obroč, ki poskrbi, da se oblika čim bolje ohrani. 

Čas izdelave mandale je odvisen od velikosti mandale in koliko naročil imam v ‘obdelavi’. Na primer, za eno 100cm mandalo potrebujem okoli 40-80 ur dela (lahko traja 2 tedna ali več).

Kako naročiti mandalo: 

1.Izbira barve

Na zalogi imam nekaj prej, kjer se barve lepo prelivajo. Uskladimo se glede barvne kombinacije, v kolikor določenega želenega prelivanja nimam na voljo, potem lahko poiščem in naročim, vendar se podaljša čas izdelave in cena. Pri barvnih prelivanjih ni možno uporabiti prej ‘svetlečih’ barv, kot npr. zlate, srebrne in podobno. Lahko je cela mandala tudi enobarvna.

2.Izbira velikosti

Na voljo so obroči velikosti 20, 30, 35, 40, 45, 50, 60, 100 cm. Večjih obročev žal (še) nimam 🙂 So pa na opcijo tudi manjši, za kakšne mini lovilce sanj, 10 cm, 12 cm, 15 cm. 

3.Izbira vzorca/motiva

Do sedaj sem izdelala že kar nekaj različnih vzorcev, za različne velikosti. Določeni vzorci so namenjeni velikim mandalam, določeni pa manjšim. Lahko se uporabi večji vzorec pri manjši mandali, ampak bo izpadel drugače, ker ga bo potrebno  prilagoditi. Na družabnih omrežjih redno objavljam različne vzorce mandal in več kot jih je, težje se je odločiti :))) 

4. Cena

Cena za mandalo je odvisna od velikosti in kompliciranosti vzorca. Npr. 100 cm je običajno nekje okoli 150€. 50 cm so okoli 70€.

5. Dostava

Dostava je vse po dogovoru. Običajno metrske mandale dostavim sama, če imam kakšno pot v bližino, saj ne zaupam pošti, pa tudi dostava bi bila zelo draga. Dogovorimo se tudi lahko, da vsak naredi polovico poti/če ima kdo drugi kakšno pot mimo, ipd.

Primeri kombinacij vzorcev in barv:

Kategorija: